ЦСОП Доктор "Петър Берон"
Център за специална образователна подкрепа в град Кърджали

Деца със специални образователни потребности изработваха сувенири в Коледната работилница

В навечерието на Националната седмица на четенето ученици от 5-12 класове от Център за специални образователни потребности /ЦСОП/- Кърджали направиха своето първо посещение в най-голямото книгохранилище Регионална библиотека „Никола Вапцаров”.

Водени от своите учители Виолета Русева и Красимира Стойкова децата проведоха практическо занятие, целта на което е насърчаване на четенето, повишаване на социалните компетенции на учениците и работата в екип. В преобразеното библиотечно пространство на Детския отдел, по проект „Библиотеката и децата – заедно можем повече” – насочен към по-пълноценно интегриране на деца и младежи със специални образователни потребности, възпитаниците на Центъра за специални образователни потребности най-напред разгледаха лавиците с книги.

Васил прочете на своите съученици стих за зимата, а след това продължиха с изработването на сувенири в Коледната работилница. Посещението завърши с колективно четене на приказки, много настроение и желание за още съвместни инициативи, съобщиха от Регионалната библиотека „Никола Вапцаров“ в Кърджали.